ADATARCHIVÁLÁS, BIZTONSÁGI MÁSOLAT

 

     
 
A felhasználók által leggyakrabban elmulasztott tennivaló az adatok rendszeres archiválása. Vállalom, hogy a meglévő rendszerén lévő tartalmat időről-időre külső háttértárolóra elmentem, így egy váratlan merevlemez meghibásodáskor minimálisra csökkenthető az elveszített adatok mennyisége.


 
   
Számítógépeinken egyre növekvő ütemben keletkeznek olyan adataink, amik elvesztésekor pótolhatatlan hiányt éreznénk. Gondoljunk csak a családi fotókra, melyek megismételhetetlen pillanatokról, különleges helyszínekről, fontos eseményekről készültek. Dokumentumaink, legyenek számlák, üzleti szerződések, iskolai dolgozatok vagy elektronikus levelek szintén komoly figyelmet érdemelnek.
   

Az archiválás kifejezetten olcsó szolgáltatás, ám amikor már a sérült adataink visszanyeréséről, megmenekítéséről van szó, akkor több százezer forintos nagyságrend is szóbajöhet. Elég, ha a merevlemez meghibásodik vagy megütődik, netán a tápegység problémájából adódóan túlfeszültséget kap a számítógép. Ezért mindig előre és rendszeresen kell gondoskodni adataink védelméről, mert utólag már késő bánat.

   
Akár hozott winchesterről, akár távfelügyeletem alatt álló számítógépről, akár egy komplett irodai számítógép hálózatról van szó, az archiválást ugyanúgy el tudom végezni. Adatvesztés esetén a sérült tartalom az archívumból pillanatok alatt helyreállítható.
   

Az archiválás nem az operációs rendszer biztonsági másolatát jelenti, hanem a felhasználói adatok duplikátumát. Szükség esetén természetesen gondoskodom az operációs rendszer hatékony védelméről is, illetve elmondom az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és lehetőségeket, hogy a célravezető megoldást ki tudjuk választani.

   

Ha van rá igény, akkor nem csak az archiválási feladatokat láthatom el időről-időre, de megrendelői kérésre az általam használt megoldások közül be is tanítom a legegyszerűbben elsajátítható lehetőséget, amivel a felhasználó már önállóan is boldogulni tud a későbbiekben.

   
 
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014