ADATVISSZANYERÉS, ADATMENTÉS

 

     
 
Kedvező áron vállalom meghibásodott, sérült merevlemezről, illetve formázott vagy törölt memóriakártyáról az elveszett adatok visszanyerését.


 
 

Számos esetben olyan kisebb meghibásodás történik a merevlemezzel, ami már ellehetetleníti a WIndows elindulását, lelassítja vagy lefagyasztja a rendszer működését, de az adatok megmentését még nem gátolja meg. Olykor a winchester kattogó, kopogó hangot hallat beinduláskor. A sérült fájlrendszertől a logikailag meghibásodott szektorokon át a frissen keletkezett fizikai, felszíni hibákig igen sokféle lehet egy probléma és így a szükséges beavatkozási módok is eltérőek.

 

Amikor fizikai sérülés vagy komolyabb mechanikai hiba okozza egy merevlemez problémáját, akkor tiszta térben történő szétbontás és professzionális felszerelés, valamint szaktudás szükséges az adatok közvetlenül a merevlemez korongjáról történő kiolvasásához. Az ilyen feladatot is vállalom előzetes árajánlatot követően. A piacinál kedvezőbb áraim itt is fontosak, noha ez a szolgáltatáskör egy jelentősen magasabb árkategóriát képvisel, mint a szétbontás nélküli adatmentés.

 

Amikor elektronikai hiba okozza egy merevlemez problémáját, akkor egy donor winchester elektronikájával megoldható annak cseréje az adatmentés végéig. Azt követően a donor merevlemez visszakaphatja elektronikáját és továbbra is használható, a sérült merevlemez pedig selejtnek tekintendő.

 
Az a javaslatom, hogy bármilyen - merevlemezzel kapcsolatos - adatvesztése jelentkezne, egyeztessen velem, hogy mi a teendő.
 
Ha csak nem talál egy fájlt vagy mappát a számítógépén, netán azt törölte, majd a lomtárból is törölte, akkor célszerű a számítógép használatát minél előbb felfüggeszteni és elhozni hozzám, hogy a szükséges tartalmat felderítsem és megmentsem. Törölt vagy formázott tartalom esetén minden merevlemezre történő írási művelet csökkenti annak esélyét, hogy az elveszett (törölt) állományok maradéktalanul visszanyerhetők legyenek.
 
Ha egy elveszett levelet szeretne visszahozni, amit a helyi számítógépén futó levelezőprogramjából törölt véglegesen, arra is tudok megoldást.
 
Előfordul, hogy egy memóriakártyán van szükség adatmentésre, mert - véletlenül vagy szándékosan - letöröltünk róla adatokat. Ilyenkor is jól jöhet a segítség. Ha egy memóriakártya vezérlője tönkrement, akkor az eszköz először is írásvédetté válik és onnantól kezdve selejtnek tekinthetjük, javítása nem gazdaságos.
Mindenesetre az a javaslatom, hogy bármilyen - memóriakártyával kapcsolatos - adatvesztése jelentkezne, egyeztessen velem, hogy mi a teendő.
 
Hogy a jövőben elkerülje az adatvesztés beláthatatlan következményeit, vállalom az archiválás egyszerű lépéseinek betanítását, mellyel külső segítség nélkül is megoldhatja adatai biztonsági másolatának gyors és hatékony elkészítését, majd időről-időre naprakésszé tételét.
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014