RAID KÖTET LÉTREHOZÁSA

 

     
 
Vállalom otthoni vagy irodai számítógépén RAID kötet létrehozását, ami egyrészről jelentősen meggyorsítja a számítógép háttértárolóról történő olvasási sebességét, továbbá 100%-os védelmet nyújt winchester meghibásodás ellen.
 
   
Az általam létrehozott RAID kötetben az olvasás két meghajtóról párhuzamosan történik, így az jelentősen gyorsabb, közel kétszeres sebességet ér el, mint az egymeghajtós rendszerek.
   
A RAID kötettel rendelkező asztali számítógépek és notebookok biztosítottak a winchester hibájából történő adatvesztések ellen. Az írási műveletek egyszerre történnek meg párhuzamosan mindkét meghajtóra, így azokon minden pillanatban ugyanazon információk találhatók meg. Ha a RAID kötet egyik meghajtója váratlanul üzemképtelenné válik, azt egyszerűen kivesszük a számítógépből és cserére küldjük vagy újat vásárolunk helyette, a másik meghajtón ettől még minden adatunk "másodpercre" kész marad.
   
A kötet egyik meghajtójának nélkülözése esetén a számítógép továbbra is hibátlanul fog működni a megmaradt másik meghajtóról, mindössze az olvasási sebesség csökken le a "normál" olvasási sebességre.
   

Amikor visszahelyezzük a kivett meghajtó helyére a már kicserélt példányt, a RAID kötet újraépítése automatikusan megindul és minden adatot áttükröz az üres meghajtóra, ami a másik lemezegységen megtalálható. A rendszerünk ezen rövid újraépítési idő elteltével újra bombabiztossá és jelentősen gyorsabbá válik.

   
A RAID kötet - noha két meghajtó áll mögötte a valóságban - gyakorlatilag úgy jelenik meg a Windowsban, mintha egy meghajtónk lenne és a fájlműveletek is eszerint végezhetők. A RAID célszoftver természetesen képes látni és megmutatni a ténylegesen használatban lévő meghajtók adatait és azok állapotát.
   
A RAID kötet megbízható, sokat gyorsít és nagyfokú adatbiztonságot jelent, ezért minden olyan esetben javasolt a használata, ahol ezt az alaplap támogatja és szeretnénk is kiaknázni a hardverben rejlő eme nagyszerű lehetőséget.
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014