ÁLLOMÁNYOK RENDSZEREZÉSÉNEK BETANÍTÁSA

 

     
 
Az átlagos felhasználók egyik legalapvetőbb ismereti hiányossága a hatékony fájltárolás. Vállalom, hogy segítek ezen a problémán, így egy testreszabott igény szerinti, egységes dokumentumkezelési rendszer kialakítását követően már minden tartalom egy helyről kiindulva lesz megtalálható.
 
   
Ahány gép, annyi szokás. Ahány mappa, annyiféle dokumentum. Ahány mentési hely, annyi külön tárolt kép, zene, email, telepítőcsomag vegyesen, beleértve a Windows Asztalt is. Gyakran látok különösen nagyméretű, tartalmukban teljesen azonos fájlokat többször letöltve, pusztán azért, mert a felhasználók egyszerűen nem találják meg a korábbi mentéseik helyét. Számos eltérő helyre kerülnek a különféle letöltések, máshova szétszórva az emailek, összevissza rendszertelenségben ide-oda-amoda a dokumentumok, ugyancsak eltérő kiindulású mappák tucatjaiba a digitális fényképezőgépről áthozott képek, mígnem teljes lesz a káosz.
   

Az általam kínált megoldás szerint a mentések, áttöltések már eleve a célnak kialakított, hivatkozási név alapján is egyértelműen beazonosítható helyre és egységes struktúrába rendezve kerülnek tárolásra.

   
Külön figyelmet fordítok a képek helyes névvel és időponttal történő együttes rendszerezésére. Ott ugyanis gyakran nincs egyértelmű cím, mint pl. egy zene vagy film esetén.
   
Ha állományaink nincsenek rendszerben, azt vesszük észre, hogy egy idő után a saját gépünkön sem találunk meg semmit, vagy csak nehezen. Ha van rendszer, minden egy pillanat alatt megnyitható és kezelhető, legyen szó számlákról, érdekes cikkekről, küldött vagy kapott árajánlatokról, üzleti levelekről, privát üzenetekről, SMS-ekről, családi fotókról vagy egyéb fényképekről, letöltött zenékről és filmekről stb. Ezt követően bármit keresünk gépünkön, azt azonnal használatba tudjuk venni vagy be tudjuk mutatni, amikor szükséges.
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014