FÉNYKÉPEK DIGITALIZÁLÁSA

 

     
 
A papírképeken kívül nagyobb mennyiségben is vállalom hozott filmtekercsek (akár negatív, akár pozitív), valamint keretezett diaképek szkennelését.    

 
   

A nagyfelbontású digitalizálás során minden apró porszem, porszál látható lesz a képen, ezért fontos a szkennelés előtti alapos portalanítás, letörlés.

   

A beszkennelt képeket egyesével elemzésnek vetem alá. Ahol szükséges, ott megfelelően szabályozom a fényerőt, a szaturációt, a kontrasztot, változtatok a színhőmérsékleten, így a visszanyert képek minősége jelentősen javul.

   
A kapott fájlokat átadhatom DVD-re JPG-ként felírva, de készíthetek belőlük DVD filmet is, ahol a fotók már egy összefüggő prezentációként jelennek meg, különféle áttűnésekkel és videó effektusokkal váltva egymást. A műsor zenei aláfestést is kaphat.
   
A legkoszerűbb megoldás a Google képgaléria, mely lehetővé teszi, hogy a szkennelt képeket egy online, digitális albumban kezelhessük.

Ennek lehetőségei és előnyei
:
   
A képek mellé feliratokat készíthetünk, ami pár szóban vagy mondatban információt adhat a fotón látottakról.
   
Megjelölhetjük a kapcsolódó Google térképen a fényképek készítésének földrajzi helyét vagy helyeit
   
Ha szeretnénk, a képen látható személyeket is megnevezhetjük. A rendszer ezt követően megpróbálja az arcuk alapján a többi képen is felismerni őket, megkönnyítve dolgunkat.
   
A képeket egy ZIP csomagban is bármikor letölthetjük az online galériából egy vagy több számítógépünkre.
   
Tetszőleges számú albumot (csoportot) hozhatunk létre, melyeken belül módosíthatjuk a képek sorrendjét
   
Az egyik albumból tetszés szerint helyezhetünk át fotókat egy másikba , de akár több albumban is megjeleníthetjük ugyanazon képeinket, átmásolva őket.
   
Bármelyik album hozzáférését megadhatjuk rokonainknak,ismerőseinknek. Csak ők fogják tudni megnézni az adott képgalériát, senki más.
   
Külföldön élő rokonainknak megküldve egy albumunk linkjét, ők is tökéletes minőségben tudják majd megtekinteni képeinket , anélkül, hogy postaládájukat terheltük volna.
   
Lehetőségünk nyílik "vetítésre" is, ami azt jelenti, hogy a képek teljes képernyős egymás utáni lejátszását is választhatjuk, illetve eleve így is elküldhetjük az albumot másoknak.
   
A galéria használatának egyik leghasznosabb velejárója tehát az, hogy a nagyméretű képeinket nem kell lekicsinyíteni, tömöríteni a küldéshez, elveszítve ezáltal a szuper minőséget. A képek címzettjei számára pedig nem egy halom kezelhetetlenül nagyméretű fotó érkezik, amelyek lelassítják a számítógépüket, illetve amiket csak üggyel-bajjal tudnak egyesével megnézegetni, sokszor akkor sem teljes képernyőn. Ehelyett csak egy egyszerű linket kapnak és azt megnyitva egy weboldalon keresztül szemlélhetik ízléses megjelenítésben a galériát, ahol akár még bele is zoomolhatnak egy-egy fotóba.
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014