MEREVLEMEZ HŰTÉS

 

     
 
Amennyiben asztali számítógépben lévő merevlemezünk fokozott igénybevételnek van kitéve, indokolt lehet kiegészítő hűtés beépítése közvetlenül a winchesterre.
 
   
A merevlemezre közvetlenül felszerelt speciális, zajtalan hűtőegység 30 fok alatti hőmérsékleten tartja a winchestert, ami megbízhatóságot és hosszabb élettartamot garantál a készülék számára. Általánosan is kijelenthető, hogy azok a melegedő alkatrészek, melyek hőmérsékletét mesterségesen csökkentjük és hosszabb távon is alacsonyan tartjuk, hosszabb életűek lesznek, mint a nem hűtött társaik.
   
Ha számítógépünkben a merevlemez hőmérséklete - ami ingyenes szoftverekkel is megfigyelhető - tartósan 45 fok fölé emelkedik, már javasolt, 50 fok felett pedig különösen indokolt kiegészítő merevlemez hűtésről gondoskodnunk.
   

Notebookok esetében is vannak megoldások a kiegészítő hűtésre. Készítek mobil, USB-s hűtőventilátort, amivel a számítógép egy területét oldalról hűthetjük. Másik megoldás a notebook alá tehető, zajtalan hűtőventilátor(oka)t tartalmazó alátét. Ez néhány centit megemeli a számítógépet, így kényelmesebb billentyűzet használatot biztosít, továbbá a gép egészét képes alulról hűteni, együttesen javítva a rendszer hőháztartását.

   
 
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014