NOTEBOOK ZSANÉR JAVÍTÁSA, CSERÉJE

 

     
 
A notebook képernyők két zsanérnak köszönhetően nyithatók fel és csukhatók le. Amikor a zsanérok különféle mechanikai okokból megszorulnak, a mozgatásuk nehézkessé válik és a zsanérok egy idő után eltörhetnek. Kilazulásuk esetén pedig az ellenkezője történik: a képernyőnek csökken a tartása vagy akár meg sem marad a helyén, előreesik, illetve hátraborul.


 
   
Ezeket a problémákat a zsanérok gondos beállításával és megkenésével el tudom hárítani. Legrosszabb esetben - amikor a megszorulás következtében a zsanérok egyike már eltört - azt kompletten cserélem.
   

Fontos, hogy a notebook képernyők megszorulásakor időben kell lépni, még mielőtt a törés bekövetkezik. A zsanérokra ugyanis a méretes erőkar miatt (ami egyezik a monitor magasságával) nagy erő terhelődik és amikor a megszorulás miatt erőltetjük a képernyő mozgatását, túlterheljük a zsanérokat tartó rögzítést is. A zsanérokat a számítógép műanyag házába gyárilag kiöntött perselyekbe tekert kis csavarok rögzítik. Amikor a zsanérokat túlzó erőhatás éri a túlerőltetés miatt, a perselyek képesek csavarostul kiszakadni a környező műanyag burkolatból, ezzel szinte helyreállíthatatlan kárt okozva, hiszen a már meglazított zsanért nem lesz hova és nem lesz mibe visszacsavarni. Rögzítésének eredeti helyén mintha bomba robbant volna... az apró műanyag törmelékek és a persely szilánkjai fűrészporként szóródik ki a felnyitott számítógép házból. Az ilyen roncsolódást utólag helyreállítani igen körülményes feladat.

   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014