SZÁMÍTÓGÉP-HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA

 

     
 
Vállalom lakásában és irodájában korszerű technológiájú számítógép-hálózat beindítását, valamint meglévő és működő, de problémás rendszer esetén a hibák elhárítását és a hálózat modernizálását, legyen szó vezetékes vagy vezetéknélküli hálózatról.


 
   
Igény esetén vállaljuk a vezetékes hálózat kiépítését is, falban vagy kábelcsatornában történő kábelvezetéssel, a szükséges faláttörésekkel együtt.
   

A szolgáltatás központi eleme a ROUTER és az ahhoz esetlegesen még kapcsolódó hálózati eszközök (switch, repeater, USB-s WiFi vevő).

   
A router helytelen beállításai biztonsági kockázatot jelenthetnek hálózatunkra és személyes adatainkra nézve. Fontos a szakmailag hozzáértő, precíz konfigurálás.
   
Egy rosszul megválasztott router nem lesz képes áthidalni az általunk igényelt távolságot a lakáson vagy irodán belül. A kapcsolat szakadozhat, az adatátviteli sebesség lecsökkenhet. Sok gyenge kivitelű, kis adóteljesítményű router esetében csak a csere segíthet, ezért ha tehetjük, a router vásárlása előtt legyünk körültekintőek.
   

Gyakran az internetszolgáltató is üzembe helyez nálunk egy router funkcióval (is) rendelkező készüléket, ami elsősorban modemként működik. Ezen routerek WiFi adóteljesítménye gyakran kritikusan gyenge, illetve a router beállítási lehetőségei korlátozottak, tiltottak. Ilyenkor a modem+router funkciói közül utóbbit tiltani szükséges és egy saját beszerzésű, nagyteljesítményű és szabad hozzáférésű készülékkel boldogulhatunk csak.

   
Mivel a beszerzésen és beállításon kívül a routerek távfelügyeletét is tudom biztosítani, helyszíni telepítést és üzembehelyezést ez a feladat csak ritkán igényel, de indokolt esetben természetesen arra is van mód.
   
Számos alkalommal egy újonnan vásárolt router már eleve olyan szoftveres hibákat tartalmaz, amik megbízhatatlanná teszik a működését. Ezen rendszerint segít a router belső szoftverének (firmware) frissítése. Hozzá nem értők azonban hamar tönkretehetik készüléküket, ezért ezt a feladatot csak bízza rám.
   
Bár megesik, hogy egy évek óta jól működő routeren is végre kell hajtani a firmware frissítést, mert szolgáltatói korszerűsítés miatt rendszeresen megszakad a kapcsolata, mégis gyakoribb, hogy a routerhez kötődő számítógép-hálózatban egy fertőzött gépen futó rosszindulatú program okozza az ilyesféle jelenséget..
   

Ha már adott a megfelelő router és annak beállításai is maradéktalanul megtörténtek, fontos a megfelelő kliens oldali telepítés, azaz a kapcsolódó számítógépeken a vezetéknélküli (WiFi-s) rendszerre való csatlakozás: biztonságossá tétel, a kapcsolat stabilitása, valamint az adatátviteli sebesség maximalizálása. Megfelelő beállításokkal épületen belül akár két födémmel lejjebb/feljebb is megbízhatóan és gyorsan fogható a hálózat.

   

Ha el szeretné érni egyik számítógépéről a másik gépén lévő állományok egy részét vagy egészét, a fájlmegosztásban is tökéletes megoldásokat tudok kínálni:
- Egy gép minden mappája elérhető írásra-olvasásra egyaránt.
- Egy gép minden mappája elérhető, de csak olvasásra. (Törölni nem lehet.)
- Egy gép csak egyes mappái érhetők el.
- Egy gép csak egyes mappái érhetők el másoknak, számunkra minden.
- Titkos hálózati mappák és/vagy jelszóval védett megosztási lehetőség.
- Operációs rendszerek közötti megosztás (98/XP/VISTA/7/8).

   
   
Gyakori problémák a vezetékes vagy vezetéknélküli hálózattal kapcsolatban:
   
A WiFi kapcsolat rendszeresen megszakad még akkor is, amikor a számítógép a router közelében működik.
   
A WiFi jelerősség már gyenge azon a ponton, ahol használni szeretné a számítógépet. Nincs kapcsolat vagy hamar megszakad.
   
A lakás vagy iroda csak egy részén működik a WiFi internet, ám számítógépével és okostelefonjával mindenhol szeretné azt fogni.
   
A router belépési adatai elvesztek és nem állnak rendelkezésre. Nincs felhasználói név és jelszó, amivel hozzá lehetne férni az eszközhöz.
   

Amennyiben számítógép-hálózatát illetően kérdése merülne fel vagy megoldásra váró technikai problémája adódik, kérem keressen meg, hogy segíthessek.

   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014