BIOS FRISSÍTÉS ÉS BEÁLLÍTÁS

 

     
 

Mindenféle alaplapon vállalom a BIOS frissítését és szakszerű beállítását, az operációs rendszer igényeihez való igazítását.

 
   

A BIOS számítógépünk egyik alapvető áramköri része, ami lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer megfelelő szinten és helyesen tudjon kommunikálni a hardver elemekkel. A BIOS egyféle "tolmács" a két oldal, a szoftver és a hardver között, szakszóval interfész, azaz egy közbeiktatott átviteli egység. Egyre ritkábban, de előfordul olyan rendszerhiba, kiküszöbölhetetlen hardverütközési vagy alkatrész inkompatibilitási gond, amit csak a BIOS szoftverének frissítésével lehet megjavítani.

   
Az alaplap pontos típusának beazonosítását követően beszerzem és kicserélem a BIOS szoftverét. Ezt követően elvégzem rajta a szükséges beállításokat.
   

A BIOS beállításokat a rendszeridővel együtt egy 3V-os gombelem tartja az alaplap emlékezetében. Ennek köszönhető, hogy az időt és a BIOS beállításokat a gép az áramtalanítás után sem felejti el. Amikor ez az elem kimerül, a számítógép indulásakor hibaüzenet jelenik meg. Pl. CMOS BATTERY LOW. Ilyenkor az elem mielőbbi cseréje és a BIOS újrabeállítása szükséges.

   

Egyes esetekben bekapcsoláskor váratlan hibaüzenet jelenhet meg a képernyőn. Pl. CMOS CHECKSUM ERROR, DEFAULTS LOADED vagy OVERCLOCKING FAILED, PRESS F1 TO ENTER SETUP. Előfordulhat, hogy egy ilyen alkalommal a BIOS adataink alaphelyzetbe állnak és ezt követően a Windows sem fog elindulni, a betöltése kék képernyővel megszakad. Ilyen esetben is vállalom a számítógép vizsgálatát, hogy megállapítsam, mi okozhatta a BIOS problémáját, illetve, hogy egyszeri vagy ismétlődő gondról van szó.

   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014