HOZZÁFÉRÉS KORLÁTOZÁS

 

     
 
Ezen szolgáltatásom akkor hasznos, ha egy számítógépen szeretnénk vírusvédelmet, de nem tudunk semmilyen programot telepíteni, mert a gép erőforrásai elégtelenek ahhoz. A hozzáférés korlátozás jól jön továbbá olyan helyeken, ahol egy számítógépet többet használnak: mindenki kontrollálhatatlanul böngészik, letölt, futtat, telepít. Az eredmény káosz vagy éppen katasztrófa. Ha ennek véget akarunk vetni, itt az univerzális megoldás!


 
   
Az idők folyamán sok számítógép elavulttá vált. Meglévő erőforrásaik lévén nagyon lassúak vagy szinte alkalmatlanok az internet böngészésére, levelezésre, online videók megtekintésére. Ezt a problémát tovább növeli egy esetleges vírusirtó program megléte. A számítógép sokat gyorsulhat, ha azt eltávolítjuk. Igenám, de akkor meg ott lesz a gép védelem nélkül! Van erre valami megoldás?

IGEN!

Egy saját megoldásommal minden olyan tartalom futtatását korlátozhatom egy működő Windows rendszeren, ami csak rosszindulatú programot, kódot, szkriptet tartalmazhat. A már meglévő alkalmazások futtatása nem ütközik akadályba és a Windows frissítései is települhetnek. Ám ha valaki akár véletlenül, akár szándékosan szeretne egy új programot futtatni, legyen az pendrive-on vagy kínálja fel egy weboldal letöltésre, netán a tudtunk nélkül a háttérben próbálja meghívni egy rosszindulatú parancssor... az mind kudarcot fog vallani. Rendszerünk így stabil és sérthetetlen marad anélkül, hogy a gépsebesség egy jelentős részét feláldoztuk volna a vírusirtó program oltárán.
   

A fent ismertetett hozzáférés korlátozásban egy másik pompás lehetőség is rejlik. Egy munkahelyen akár az alkalmazottak, akár odahaza a gyerek(ek) más módon használják a számítógépet, mint ahogyan azt szeretnénk. A gép rendszeresen telekerül ártó szándékú programokkal, lelassul, kárt okoznak a Windowsban. Nekünk pedig esélyünk sincs rá, hogy megértessük a "felhasználókkal", mit szabad és mit nem, így inkább a drasztikus megoldást választva, egyszerűen nem hagyunk nekik lehetőséget a szoftverrendszer tönkretételére, megmásítására.

Az új programok letölthetőségének, telepíthetőségének tiltása elejét veszi mindennemű beavatkozásnak, amivel a Windowsban egy átlagos felhasználó kárt okozhat. Rendszerünk stabil és sérthetetlen marad. A felhasználók továbbra is le tudnak tölteni videót, képet, zenét, de programállományokat, parancsfájlokat nem. Futtatható kiterjesztésű tartalmat egyáltalán nem tudnak létrehozni, lementeni vagy arra átnevezni meglévő fájlokat.

A védelem feloldása jelszóval történik, amit csak az arra jogosult személy kaphat meg. A feloldást követően megtörténhet egy program telepítése, majd a zárolás újra aktív lehet, mintha egy sorompót nyitnánk és csuknánk. Ez egy rendkívül hatékony megoldás, ami nálam már sok éve bizonyít a gyakorlatban.

   
 
   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014