KISFILMEK, DEMOK, VIDEÓ PREZENTÁCIÓK KÉSZÍTÉSE

 

     
 
Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyi olyan kedves képes és filmes emlékünk van, amiket a számítógép adta lehetőségeknek köszönhetően egy csodálatos, új kiadásban újra megszemlélhetnénk, majd egy közös nosztalgia délután izgalmas programjaként bemutathatnánk rokonainknak, barátainknak, így idézve fel a régmúlt emlékeit. Vállalom, hogy az alábbiakban felsorolt forrásokból igényes kisfilmet, animált prezentációt készítek, igény szerinti zenei aláfestéssel.
 
   

A szolgáltatás magába foglalja egy egyedi forgatókönyv szerinti kisfilm igényes kialakítását. Lehetnek benne egyedi videoáttűnések különféle hangokkal kísérve, a műsor több elkülönülő részre bontható, pl. bevezető (intro) és befejező rész (outro), készülhetnek hozzá függőlegesen úszó szöveges információk (beköszöntő, stábllista), a jelenet egy ízben kigyulladhat, míg máskor jéggé fagyhat, esetleg sziporkázhat. Ha jó az alapkoncepció, akkor abból nagyon hangulatos végeredmény születhet.

   

Források:
- papírkép
- digitális kép (pl. JPG)
- VHS kazetta
- kép/videó memóriakártyáról (MikroSD, SD/HC, SD, MS, MMC, CF kártya)
- kép/videó CD, DVD, DVD-RW, DVD-RAM, Mini-DVD, Blu-ray lemezekről
- kép/videó hozott számítógépről, merevlemezről, tabletről
- kép/videó hozott mobiltelefonról, digitális fényképezőgépről / kameráról, palmtopról

   

Példák a gyakorlatból:

   
Iskolai esemény: ballagás, évnyitó, évzáró, kitüntetés, szalagavató videó
   
Sportrendezvény, szabadtéri program, kirándulás
   
Nyaralás, külföldi utazás
   
Esküvő, bankett, karácsony, névnap, születésnap, köszöntő, gyerekzsúr, búcsúztató, temetés
   
Zenei rendezvény, koncert, megemlékezés
   
 
A lista csak ízelítő.
   
Ötletek:

Újranézhetjük a különféle adathordozóinkon nyugvó egykori családi felvételeinket, legyen az a fent felsoroltak bármelyike.

   

A digitalizálási munkát követően a rekonstruált filmanyag korszerű formátumban (pl. DVD) áll majd rendelkezésünkre meglévő média archívumunkban. Megnézhetjük számítógépen vagy a nagyképernyős tévénken, levetíthetjük a szülőknek, nagyszülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

   
Lehetőség nyílik a film megosztására a rokoni vagy baráti körben a Youtube segítségével. A távolság sem jelenthet akadályt és a külföldön élők egy gombnyomásra ugyanúgy átélhetik a videokazettákról fellelt emlékeket, ahogy az itthoniak egyaránt.
   
A múlt emlékeit ilyen szinten feldolgozva valóságos időutazásban lehet részünk. Ezt az élményt pedig nem csak magunknak szerezhetjük meg, de ajándéknak is kiváló lehet, hiszen amikor szülők, nagyszülők, barátok is érintettek egy-egy archív felvételen, számukra is nagy boldogság azokat újra megnézni és közösen átélni, majd átbeszélni.
   

Lenyűgöző élmény, amikor múltunk egy darabkája váratlanul újra megelevenedik előttünk és rokonaink, barátaink, mint nézők, velünk együtt lehetnek részesei az időutazásnak!

   

Vissza az előző oldalra
           
   

Az Energy Line Kft. weboldala  -  Minden jogot fenntartunk!  -  Készítette az Energy Line Kft. (C) 2014